laupäev, 22. november 2014

Austria

Käisin Austria ringreisil 2011 aastal. See meeldis mulle väga, sest Austria on armas Kesk-Euroopa riik. Reis kulges läbi Läti, Leedu, Poola, Tšehhi ja lõpp-punktiks oli Viin.

Viin jättis väga suursuguse mulje ning antud hetkel kuulub see mu lemmiklinnade hulka. Esimesena külastasime maailma kuulsat Schönbrunni lossi, mis kuulub Austria tähtsaimate kultuurimälestiste hulka. Vapustav on vaadata, kuidas on võimalik nii palju ilu ühte kohta koguda. Peale Habsburgide palee külastamist suundusime hoovil asuvasse pagari töökotta, kus valmistati klassikalist viini magustoitu- õunastruudlit. Pagaripoisid näitasid vaatajaskonnale, kuidas on võimalik imeõhukesest taignast saada suussulav küpsetis. Pagaripoisid jagasid lahkelt küpsetiseretsepti. 
Lossi ees seisid kutsarid oma hobustega. Tegime emaga meeldejääva sõidu Schönbrunni lossi ümbruses. Pargis olevad peenrad on kaunistatud tihedate õitega, mida kasvatatakse kohapeal olevates kasvuhoonetes.

Lossi läheduses asub Viini loomaaed. Seal viibides tuli meelde „Komissar Rexi“ osa, mis oli loomaias filmitud.
Viin jääb mulle meelde oma rohkete kohvikute, kohvilõhna ja Sacheritordiga, milles mina natukene pettusin.

Järgmisel päeval võtsime suuna Mozarti sünnilinna- Salzburgi. Enne linna jõudmist külastasime armsat külakest Salzkammergutti. Salzkammergut on kuulus oma 40 järve poolest, mis paiknevad mägisel alal. Kuulsaim neist on Wolfgagi järv.



Salzburgis on linn, mis elab Mozartist.Väga palju inimesi külastab tema majamuuseumit, kuulab kontserte ja ostab kaasa Mozartida seotud meeneid.
Salzburgi valvab Ülem-Austria kindlus, mis on ühtlasi vanim Kesk-Euroopas. Vaateplatvormilt avaneb imeilus vaade tervele linnale.


Kolmanda päeva veetsime taaskord Viinis, nautides suurlinna melu ning Kauplusi ja rahvarohkeid kohvikuid külastades.
Jäin reisiga väga rahule ning kindlasti külastan tulevikus veel imelist Austriat.

Epp-Sandra

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar