pühapäev, 7. detsember 2014

Koht, kuhu tahan tulevikus kindlasti minna - Kariibi mere piirkond

Mina pean ennast suveinimeseks ja seetõttu eelistan reisimisel kohti, kus on soe aastaringselt.
Kariibi mere saared on paigutunud Florida rannikult kuni Venezuela randadeni just nagu vägev kaitsemüür, mis varjab Kesk-Ameerika merevooguste eest.
Kuuba, Haiti ja Jamaica on suurimad saared, kuid Atlandi ookeani sealses piirkonnas leidub veel sadu väiksemaid maatükke. Neid kõiki iseloomustavad aastaringne mõnus kliima ja palmidest ääristatud türkiissinise veega rannad.
Barbadosi on Atlandi ookeani ja Kariibi mere vahel asuv saareriik, mille pindala on 432 ruutkilomeetrit.

Ligi 400 aastat oli Barbaros brittide valitsuse all. See saar on nagu väike Inglismaa Kariibi meres: külastajad näevad, kuidas peetakse kriketivõistlusi ja vanu anglikaani kirikuid. Siiski on sealsed elanikud bajaanid brittidelt üle võtnud ainult head kombed: kibeda õlle asemel joovad nad meelsamini rummi. Peamiseks majandusharuks on turism.


Barbados on kuulsa laulja Rihanna sünnikohaks.


St Lucia on 40 kilomeetri pikkune ja 21 kilomeetri laiune saar Kariibi meres. Saare kohta öeldakse tabavalt ka „aare hõbedases meres“. 600 meetri kõrgused rannikumäed o kaetud tihedate troopiliste vihmametsaga, kus kasvavad orhideed ja hiigelsõnajalad ning pesitsevad eksootilised linnud.


Orgudes kasvavad veel mangod, papaiad, banaanid ja kookospähklid. Rannikuvees asuvad kalarohked korallrifid.
Bahama on saareriik Atlandi ookeanis Florida ranniku lähedal. Seal on umbes 700 korallsaart ja ligi 2000 korallrahu. Saare pindala on 13940 ruutkilomeetrit.
.


Avatavasti ei külasta ma tulevikus kõiki Kariibi mere saari, kuid kindlasti soovin ma mõnele neist minna.

Epp-Sandra

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar