pühapäev, 7. detsember 2014

Koht, kuhu tahan tulevikus kindlasti minna - Ameerika

Minu unistuste reisi sihtkohaks on Ameerika Ühendriigid. Huvitav, kui palju läheks aeg, et läbi sõita 50 USA osariiki. Siiski ei soovi ma külastada kõiki osariike, peamisteks sihtkohtadeks on NY, LA,
Las Vegas ja San Fransisco. Huvi pakub juba pikaajaline sõit üle Atlandi ookeani.
Kiindumus NY vastu tekkis mul paar aastat tagasi vaadates sarja „How I Met Your Mother“, kus viis tavalist newyorklast oma igapäevaelu elasid. Siiamaani soovin Manhattanil elada. NY on üks suurmaid metropole ja sealne elu pakub mulle huvi. Kindlasti soovin tulevikus seal vähemalt paar kuud elada.
Linna sümboliks on prantslastelt kingituseks saadud Vabadussammas.


New Yorkis sooviksin külastada 5th Avenuel asuvat Empire State Buildingut, mille kõrgus on 381 meetrit ja Chrysler Buildingut, mis 1930 aastal oli kõrgem ehitis kui Eiffeli torn. Seal on filmitud ka mitmeid filme, näiteks Armageddon ja Ämblikmees.
Ma olen New Yorki filmides nii palju näinud, et armastus selle linna vastu on püsiv ja arvatavasti jääbki selleks.

Los Angeles, mis on tuntud rohkem kui filmipealinn Hollywood.  City of Angels asub Vaikse ookeani idarannikul. LA on New Yorgi järel suuruselt teine linn USAs.


Californias asuv Malibu Beach on jalustrabav. Helesinine vesi ja kuldkollane liiv meelitab sinna palju turiste ja surfareid. See on kodu kuulsatele Hollywoodi näitlejatele ning seal on valminud mitmeid filme ja sarju, näiteks „Kaks ja pool meest“.


San Fransisco asub California osariigis San Fransisco poolsaarel. Linn on tuntud kui ÜRO asutuskohana, mis loodi 1945. aastal.
Linna kuulsaim vaatamisväärsus on Golden Gate Bridge, mis on 2,7 kilomeetri pikkune ning ületab Kuldvärava väina. Ühtlasi on see linna sümboliks.


Las Vegas asub Nevada osariigis.  Las Vegas, mis ise nimetab end maailma meelelahutuse pealinnaks, on kuulus kasiinode ja meelelahutuse pooles.
 Las Vegase suurimad turismiobjektid on kasiinod ja hotellid.


 Sealne maailm vajab üha rohkem atraktsioone ja külastajad saavad ronida Eiffeli torni tippu või imetleda Egiptuse püramiide. Loomulikult on need kunstlikud nagu peaaegu kõik sealses kõrbelinnas.




Epp

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar